Restauratie kerk

Weekend ter nagedachtenis aan Pastor M. Zeinstra AA

VOORAANKONDIGING

Weekend ter nagedachtenis aan Pastor M.Zeinstra AA

Het is herfst en we zijn aan de maand november begonnen.

Daarmee ook de dagen van herdenken; Allerheiligen en Allerzielen. Ieder van ons staat in deze tijd op eigen wijze stil bij een dierbaar mens, van wie men dit jaar of reeds eerder afscheid heeft moeten nemen.

In de parochie van de H. Plechelmus en in de afzonderlijke Geloofsgemeenschappen staan wij dit jaar ook stil bij het overlijden van pastor Zeinstra in juni van dit jaar.

Dat zijn gezondheid en vitaliteit achteruit ging was al enige tijd zichtbaar, maar toch kwam zijn overlijden voor velen nog onverwacht. Omdat pastor Zeinstra in onze hele parochie en in het dorp Rossum een bijzondere plaats heeft ingenomen, willen wij hem op een bijzondere wijze gedenken tijdens de weekendviering van Christus Koning op zondagmorgen 24 november om 9.30 uur.

Op die dag is het precies 20 jaar geleden dat pastor Zeinstra is geïnstalleerd als pastoor van Rossum.

In Kulturhus de CoCeR zal een expositie worden ingericht die vanaf vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november te bezoeken is. 

Kleine hebbedingetjes als aandenken, boeken, kerstgroepen  en andere spullen uit de nalatenschap van Pastor Zeinstra zijn te koop. De opbrengst is bestemd voor de missiepost van pastor Zeinstra in Kyondo.

Locatieraad en Pastoraatsgroep Geloofsgemeenschap Rossum

Zondag 29 september 2019 Oogstdankdag in Rossum

Zondag 29 september 2019 vieren we oogstdankdag 2019. We beginnen met om 9:30 uur met een viering in de kerk waarbij onze vrijwilligers voor gaan.

Op het Priesterkoor in de kerk en buiten bij de ingang is te zien wat het seizoen ons weer aan oogst heeft gebracht.

Na afloop van de viering is er koffie op het Kerkplein met iets erbij. Bij slecht weer drinken we binnen koffie.