Gebruik maken van de GivT app

Uitleg over de GivT app

Er is een handleiding beschikbaar om de app te installeren.

Week: 28 augustus 2021

Logo Rossum

Zoals u weet is door Corona de opbrengst van de collectes behoorlijk minder geworden. Mede daardoor is gezocht naar een andere en aanvullende manier van collecteren, naast de collecte in de kerk en geven via overboeken via de bankrekening.

En deze mogelijkheid is de GivT app. Door een app op uw mobiele telefoon of tablet is het mogelijk om digitaal te geven. Dit is handig als u thuis de viering volgt via de computer of televisie. De app is veilig en wordt al door heel veel kerken in Nederland gebruikt.

GivT appOok is het mogelijk om met deze app te geven als u een kaars opsteekt in de kerk. Dit gaat via de QR code. Het is daarom de bedoeling om deze mogelijkheden in Rossum in te voeren.

Maar maakt u zich geen zorgen: de collecte tijdens de vieringen in de kerk blijft gewoon bestaan en ook kunt u, na het opsteken van een kaars, de gift in de collectebus doen.

De Givt app is een aanvullende manier om te collecteren. Wilt u thuis meedoen met de collecte dan mag dat natuurlijk ook door een bedrag over te boeken naar de bankrekening van de Geloofsgemeenschap Rossum. Het rekeningnummer is: NL05 RABO 0144701073.

De komende weken gaan we u via het parochieblad en de website geloofsgemeenschap-rossum.nl meer vertellen over hoe het werkt.

Vriendelijke groet, Locatieraad Rossum


Week: 5 september 2021

Logo Rossum

Vorige week hebt u de eerste informatie kunnen lezen over de GivT app. Deze week gaan we iets vertellen over het installeren van de app op uw telefoon of Ipad. De app is te installen via de Play Store of bij Google Play. Probeer het eens.

Wat hebt u nodig bij het installeren:

Nadat de app hebt gevonden installeert u deze op uw telefoon. Voltooi de installatie en u kunt geven. Tijdens de installatie worden een aantal vragen gesteld:

GivT app

Uw gegevens: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Ook kunt u dan uw wachtwoord aanmaken.

Hoeveel wilt u geven:

  • Type het bedrag in wat u wilt geven
  • Kies hoe je wilt geven op lijst (zoek de R.K. Geloofsgemeenschap Rossum)
  • QR code kiezen kan ook maar dat leggen we de volgende keer uit
  • Selecteer deze en klik onderaan op geven
  • Dit zijn alle handelingen om te geven aan de Geloofsgemeenschap Rossum

Vervolgens moeten er nog een aantal handelingen worden verricht:

Uw bijdrage aan de collecte wordt door GivT verwerkt maar daarvoor heeft GivT van u een bankmachtiging nodig. Ga daarvoor naar Registratie voltooien en u wordt gevraagd om uw bankrekeningnummer en akkoord om automatisch te incasseren.

Dit is een korte beschrijving van de installatie. Deze is ook te vinden op de site’s: geloofsgemeenschap-rossum.nl en parochieblad-rossum.nl. Volgende week gaan we verder.

Vriendelijke groet, Locatieraad Rossum


Week: 12 september 2021

Vorige week hebt u kunnen lezen en kunnen uitproberen hoe u de GivT app kunt installeren en hoe de app werkt. Vandaag plaatsen we een paar QR codes om het op die manier uit te proberen. De bovenste QR code is voor de wekelijkse collecte en de onderste voor het kaarsengeld.

Collecte
AR code collecte

De QR code hierboven is de code voor de collecte. Deze kunt u gebruiken om thuis mee te doen aan de collecte.

Alle QR codes van GivT kunnen worden gebruikt via de GivT app maar u kunt ook via de camera van uw mobiel de GivT app zoeken.

Vanaf komend weekend liggen er in het portaal van de kerk een aantal folders en hangt er een affiche, mocht u nog meer willen weten.

Kaarsengeld
QR code kaarsje aansteken

De QR code hierboven naast is bedoeld om te geven bij het aansteken van een kaars bij de H. Maria. Daar is deze QR code ook aan de muur bevestigd.

Als u de GivT app gebruikt is kleingeld niet meer nodig. Ook wel handig.

Wij danken u voor het geven aan onze geloofsgemeenschap. En… het is niet een vervanging van de huidige manier van collecteren maar een tweede mogelijkheid.

Vriendelijke groet, Locatieraad Rossum


Hebt u het al geprobeerd? De eerste reacties zijn positief. Het is “nieuw” en nog onwennig. Probeer het gewoon door te beginnen met de installatie van de app op uw telefoon.

Gebruik daarbij de handleiding die beschikbaar is op deze website.